Book møde

Bestil katalog

Ofte stillede spørgsmål om selvforsynende huse

Vil du blive klogere på, hvad et selvforsynende hus er og forskellige løsninger, der gør dit hus mere selvforsynende, så du kan spare penge på energiregningen? Så læs med her, hvor vi har samlet svar på ofte stillede spørgsmål om selvforsynende huse.

Et selvforsynende hus er et hus, der kan forsyne sig selv med energi til bygningsdriften. Det kan bl.a. være ved at have et solcelleanlæg eller en varmepumpe, som leverer en stor del af strømmen og varmen til huset.   

Et selvforsynende hus er et hus med et godt energikredsløb, da det er selvforsynende med energi til bygningsdriften. Da forskellige selvforsynende løsninger som solcelleanlæg leverer strøm til huset, får man et hus, der er billigt at leve og bo i, og man kan derfor spare penge på energiregningen.

Et selvforsynende hus kan bl.a. blive mere selvforsynende ved at få installeret et solcelleanlæg og en varmepumpe.

– Solceller leverer strøm til huset, men energien fra solcellerne kan også bidrage til at opvarme og nedkøle dit hus, hvis solcellerne leverer strøm til en varmepumpe og/eller et ventilationsanlæg. Er der tilkoblet et batteri til solcellerne, kan du samtidig lagre den strøm, som solcellerne producerer og bruge den på et senere tidspunkt.

– En varmepumpe er en særdeles effektiv kilde til at opvarme et hus. F.eks. kan en luft til vand varmepumpe producere mere varmeenergi end den strøm, der bruges. Den kan nemlig producere helt op til 5kW ved kun 1kW strømtilførsel.   

I et klimahus leverer solceller strøm til ventilationsanlæg og varmepumpe, og et solcelleanlæg er altid inkluderet i prisen. Der er samtidig frit valg mellem luft til luft varmepumpe med komfortvarme under klinkerne eller luft til vand varmepumpe med gulvvarme i hele huset.

Hvor godt huset er isoleret, og hvor tæt huset er opført, er særdeles vigtigt for, at du får mest muligt ud af selvforsynende løsninger. Er huset ikke godt isoleret eller udført tæt, fiser varmen og energien nemlig bare ud af huset igen, og der er brug for at få tilført mere varme end i et hus, der er godt isoleret. Alle klimahuse bliver bygget med en tæthed på 0,2-0,3 l/s pr. m², hvor lavenergikravet er 0,7 l/s pr. m². Vores huse er herudover isoleret efter de bedste standarder.

Solceller kan fungere som den primære strømforsyning til dit hus. Det skyldes, at solceller ikke kun producerer strøm, når solen skinner, men også når der er overskyet. Solceller kan derfor både bruges til at levere strøm til forskellige husholdningsapparater og til opvarmning/nedkølning af dit hus, hvis det f.eks. leverer strøm til en varmepumpe og/eller et ventilationsanlæg. Med et batteri tilkoblet solcelleanlægget kan du samtidig lagre den strøm, som solcellerne producerer og bruge den på et senere tidspunkt.

På et klimahus kan solcellerne ikke ses fra gadeplan. Det skyldes, at de placeres oven på carportens tag. Vi kan placere solcellerne her, fordi panelerne næsten ligger vandret, og de er skjult bag murkronen på carporten. Selvom panelerne ligger vandret, er de yderst effektive, fordi solen ikke behøver at stå direkte på dem for, at de kan producere strøm.  

Med en varmepumpe sker opvarmningen af dit hus ved hjælp af energi fra den udendørs luft. Dermed er du med til at udnytte naturens ressourcer til at producere varme til dit hjem. En varmepumpe er samtidig en særdeles effektiv varmekilde, da den kan producere varme, der er helt op til 5kW ved kun 1kW strømtilførsel.

Når du bygger et klimahus, kan du frit vælge mellem en luft til luft varmepumpe med komfortvarme under klinkerne eller en luft til vand varmepumpe med gulvvarme i hele huset. Uanset, hvilken varmepumpe du vælger, så sørger vi for en integreret løsning.

Luft til vand varmepumpens udedel placeres under taget på carporten. Herved skjules den bag lister og er næsten usynlig udefra, samtidig med at den fortsat kan trække luft ind. Luft til luft varmepumpen er kun synlig udefra som en lille taghætte, da den placeres i husets teknikskab.

Med et ventilationsanlæg får du sat godt gang i luften i huset, da anlægget sørger for, at luften udskiftes og fordeles i hele hjemmet. Det er med til at forbedre indeklimaet.  

Hos Klimahuse arbejder vi hele tiden på at finde pæne og intelligente løsninger, så du ikke bemærker de selvforsynende løsninger i hverdagen. Vi sørger for, at solceller, varmepumpe og ventilationsanlæg går i ét med huset.

Når du bygger et klimahus, får du det hele med i prisen. Det kalder vi All Inhusive. Vores All Inhusive-koncept består af tre dele:
1. En klimapakke med forskellige selvforsynende løsninger, som solcelleanlæg og varmepumpe.
2. Forskellige tilvalg, der sikrer, at du kan overtage et klimahus uden risiko.
3. Forskellige tilvalg, som du får med uden ekstraregning, f.eks. frit valg mellem Troldtekt eller gipsloft og 3-lags lavenergiruder
Se mere om, hvad vores All Inhusive-koncept indeholder.

Et klimahus er som standard udstyret med flere selvforsynende løsninger, der bidrager til, at du kan spare penge på energiregningen. Det gælder solceller 2kW inkl. hybrid inverter, varmegenvinding, kølekomfort i ventilationen samt frit valg mellem luft til luft varmepumpe med komfortvarme under klinkerne eller luft til vand varmepumpe med gulvvarme i hele huset. 

Hos Klimahuse bygger vi 7 forskellige hustyper, og vi har mange forskellige forslag til plantegninger. De varierer alle i størrelse og form, så der er noget for enhver smag. Vi tegner alle planløsninger uden merpris. Der er dog nogle krav til udformningen af planløsning for, at vi kan bygge et hus i lavenergiklassen.

Udover valg af hustype og plantegning kan du skræddersy dit hus ved at vælge de løsninger og materialer, som du ønsker. Du kan f.eks. uden merpris vælge mellem loftstyperne Troldtekt eller
gips samt en luft til luft varmepumpe med komfortvarme under klinkerne eller en luft til vand varmepumpe med gulvvarme i hele huset.

Læs vores andre indlæg

Et nyt hus, hvor design og funktionalitet går op i en højere enhed

5. december 2022

Et nyt hus med æstetikken i top

5. december 2022

Et kig ind i teknikken bag husene

5. december 2022

Et selvforsynende hus

5. december 2022