Book møde

Bestil katalog

Et selvforsynende hus

Med stigende el- og varmeregninger samt øget fokus på klimaet er der brug for huse, der i højere grad kan forsyne sig selv med energi. Derfor er alle vores huse selvforsynende med energi til driften. Det betyder ikke kun et godt energikredsløb, men også et hus, der er billigt at bo og leve i.

Husets energipanel

Solceller kan levere strøm til meget mere end røremaskinen i køkkenet og vaskemaskinen i bryggerset. Faktisk kan energien fra solcellerne være med til at opvarme og nedkøle huset. Det skyldes, at vores huse bygges med solceller, der leverer strøm til varmepumpen såvel som ventilationsanlægget. Ved at lade strømmen fra solcelleanlægget tilgå varmetilførslen til huset kan man opbygge en selvforsynende linje mellem strøm og varme i huset.

For at opnå den maksimale effektivitet er det vigtigt at have et batteri tilknyttet sine solceller. Det skyldes, at ens private forbrug af el derved også bliver dækket af solcellernes produktion. Batteriet er desuden også særdeles effektivt i de perioder, hvor solen ikke står højt på himlen, da det er med til at lagre strømmen til mørke perioder. Herved kan varmepumpen og ventilationsanlægget stadig bruge strøm, som solcellerne har forsynet dem med.

Solceller klimahuse

Effektiv varmetilførsel

Klimahuse opføres altid med varmepumper som varmekilde. Det skyldes, at det er en yderst effektiv kilde til opvarmning af huset. En luft til vand varmepumpe kan producere varme, der er helt op til 5kW ved kun 1kW strømtilførsel. Det betyder altså, at varmepumpen kan producere mere varmeenergi, end den strøm, der benyttes.

Udover, at varmepumpen producerer varme til opvarmning af huset, så kan en luft til vand- eller jordvarmepumpe tilkobles vandrørene. Det betyder, at varmepumpen også kan stå for opvarmningen af alt det varme vand til huset som radiatorer, gulvvarme, bade og meget andet. På den måde kan man spare mange penge ift. et hus med olie- eller naturgasfyr samtidig med, at man har en grønnere varmekilde i sit nye hjem.

Isolering i bedste kvalitet

For at få mest muligt ud af vores selvforsynende huse sørger vi for, at isoleringen er i absolut topklasse. Det er nemlig vigtigt, at alt den dyrebare varme og energi bliver i huset og ikke fiser ud af væggene igen. Normalt ligger vores huse med en tæthed på 0,2-0,3 l/s pr. m², hvor lavenergikravet er 0,7 l/s pr. m². Det betyder altså, at vores huse er isoleret efter de bedste standarder. Når husene er godt isolerede, så har det heller ikke i lige så høj grad brug for at få tilført varme. Det betyder, at udover, at varmetilførslen er meget effektiv med en varmepumpe, så er den også forholdsvist lav, da varmen forbliver inden for hjemmets fire vægge.

Vi sørger naturligvis også altid for at teste vores huse individuelt. Det betyder, at når huset er klar til overdragelse, så er man sikret et hus i absolut højeste kvalitet. Så når du står med nøglerne og træder ind over dørtærsklen til dit nye hjem, er alt klar til brug. Der skal altså ikke indberegnes tid til at teste hele huset af, for det er allerede gjort af vores eksperter.

Læs vores andre indlæg

Ofte stillede spørgsmål om selvforsynende huse

5. december 2022

Et nyt hus, hvor design og funktionalitet går op i en højere enhed

5. december 2022

Et nyt hus med æstetikken i top

5. december 2022

Et kig ind i teknikken bag husene

5. december 2022