4,6/5 på Trustpilot

Book møde

Bestil katalog

Et nyt hus med æstetikken i top

Et klimahus indeholder utroligt meget forskellig teknik. Lige fra solceller på taget til varmepumpe og ventilationsanlæg skal alt gå i ét med huset, så man ender op med et æstetisk hus. Derfor arbejder vi kontinuerligt på at finde intelligente og pæne løsninger til vores huse, så man ikke bemærker de selvforsynende aspekter i hverdagen. Herunder har vi samlet nogle af de tiltag, som vi har gjort for at gøre teknikken til en naturlig del af husene. Hvis du skulle have spørgsmål til nogle af vores løsninger, så tag endelig kontakt til os.

Solceller på carportens tag

Vi har alle set de huse, hvor hele taget er plastret til med solceller. Selvom det kan have sin charme, så ødelægger det ofte den samlede æstetik på huset. Derfor er solcellerne på klimahuse placeret oven på carportens tag. Det kan vi gøre, fordi panelerne ligger næsten vandret og er skjult bag murkronen på carporten. Det betyder altså, at solcellerne ikke kan ses fra gadeplan, hvilket er med til at give huset renere linjer.

Grunden til, at vi kan placere solcellerne på carporten er, at selvom panelerne ligger vandret, så går det ikke på kompromis med effekten. Solcellerne er nemlig yderst effektive, selvom solen ikke står lige på dem. Så længe, at det er en lys dag, vil solcellerne producere strøm til huset. Det får altså ikke betydning for husets strømproduktion, at solcellerne ikke skæmmer taget på huset.

Solceller klimahuse

En integreret varmepumpe

Mange forbinder desværre varmepumpen med et større, larmende apparat, der er placeret uden på bygningen og skæmmer facaden. Men sådan behøver det slet ikke at være. Vi har nemlig arbejdet på at finde en løsning til luft til luft såvel luft til vand varmepumpen, så den indgår i huset i stedet for at stikke ud. Lige meget, hvilken type varmepumpe man vælger til sit hjem, så har vi sørget for en integreret løsning.

Hvis man vælger en luft til vand-varmepumpe, så integreres den i løsningen omkring carporten og skuret. Det vil sige, at selve udedelen, der suger luften ind, placeres under taget på carporten. Her kan den nemlig fortsat trække luft ind, men skjules bag lister, så den er nærmest usynlig udefra. Det er en løsning, der fungerer rigtigt godt, fordi den kan placeres optimalt i forhold til udearealer. På den måde bliver ingen generet af støjen, og varmepumpen bevarer sin effekt.

En luft til luft varmepumpe bliver ligeledes installeret med en intelligent løsning i vores selvforsynende huse. Den placeres nemlig i husets teknikskærm og er kun synlig udefra som en lille taghætte. Taghætten er nødvendig for, at varmepumpen fortsat kan få indsugning og aftræk af frisk luft. Luften bliver herefter blæst ind i huset, når den er blevet varmet op i varmepumpens centralsystem.

Teknikken er en del af grundtegningen

Når man tegner et moderne hus, er det vigtigt at tænke teknikskabet ind i grundtegningen, og det gør vi også her hos Klimahuse. Det gør vi for, at teknikskabet skal være til mindst mulig gene. På den måde er teknikskabet indtænkt i selve fundamentet i huset, så man på den måde får et teknikskab, der er let at gå til, men som ikke fylder unødigt. I teknikskabet kan man finde både varmepumpe, ventilationsanlæg og varmtvandsbeholder. Teknikskabet er som oftest placeret i husets bryggers, hvor dets vigtige funktioner kan ligge centralt uden at tage unødig fyldplads.

Vil du vide mere om, hvordan vi bygger vores huse her hos Klimahuse? Vi udgiver løbende artikler her på vores hjemmeside, hvor vi tager jer bag om alt det byggepraktiske. Det kan være alt lige fra viden om solceller til, hvad du skal holde øje med, når du skal bygge nyt. Du kan finde vores artikelbase under nyheder.

Læs vores andre indlæg

Ofte stillede spørgsmål om selvforsynende huse

5. december 2022

Et nyt hus, hvor design og funktionalitet går op i en højere enhed

5. december 2022

Et kig ind i teknikken bag husene

5. december 2022

Et selvforsynende hus

5. december 2022