Book møde

Bestil katalog

Ofte stillede spørgsmål

Når du skal bygge nyt hus, er der mange ting, der skal tages stilling til, og du sidder sikkert med en masse spørgsmål. Vi har samlet svar på ofte stillede spørgsmål. Finder du ikke svaret på dit spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på salg@klimahuse.com eller tlf. +45 42 12 33 22.

Om Klimahuse

Husene bliver bygget af vores faste samarbejdspartnere, der har mange års erfaring med at bygge klimahuse og som kender vores krav til grundighed og kvalitet.

Vi holder til i Ikast, hvor du finder vores sælgere, byggeledere, civilingeniører, bygningskonstruktører og arkitekter. Desuden har vi et showroom, hvor du kan se forskellige materialer, som kan bruges til dit nye hus. Kontakt os endelig på salg@klimahuse.com eller tlf. +45 42 12 33 22, hvis du vil høre, hvordan vi kan hjælpe dig.

Vi har også udstillingshuse i både Jylland og på Sjælland, hvor du kan møde os. Se vores udstillingshuse.

Vi bygger i hele landet. Hold øje med vores aktuelle projekter og kontakt os endelig på salg@klimahuse.com eller tlf. +45 42 12 33 22, hvis du har nogle spørgsmål.

Nej, vi bygger både til private og erhverv. Er du en større projektmager, som bygger til udlejning eller salg, så kontakt os endelig på salg@klimahuse.com eller tlf. +45 42 12 33 22.

Vi adskiller os fra andre byggefirmaer på flere måder. Når du bygger med os, får du f.eks. det hele med i prisen. Det kalder vi All Inhusive. Se mere om, hvad vores All Inhusive-koncept indeholder.

Derudover har vi valgt at gå foran, når det kommer til energirigtige huse. Med et klimahus får du derfor et hus med et lavt energiforbrug og forskellige selvforsynende løsninger som solceller og varmepumpe inkluderet i prisen.

Ja, du kan komme og besøge vores showroom i Ikast. Det er åbent mandag-fredag efter aftale. Book et møde ved at kontakte os på tlf. +45 42 12 33 22. Se mere om vores showroom.

Ja, det er altid muligt at få et uforpligtende møde med os. Sammen kan vi identificere dine ønsker og behov til dit nye hus og finde ud af, om vi skal bygge dit nye hus. Du er altid velkommen til at kontakte os på salg@klimahuse.com eller tlf. +45 42 12 33 22.

Det skal du selvfølgelig først og fremmest gøre, fordi det føles rigtigt. Vi kan garantere dig, at du er i trygge hænder hos os. Vi har mange års erfaring med at bygge forskellige huse, der er på forkant med de stigende krav til energiforbrug, isolering og indeklima.

Med et klimahus får du derfor et fremtidssikret hus, og du får oven i købet en masse kvalitetsløsninger inkluderet i prisen. Det kalder vi All Inhusive. Vores All Inhusive-koncept består af tre dele:
1. En klimapakke med selvforsynende løsninger, f.eks. varmepumpe og solcelleanlæg.
2. Tilvalg, som sikrer, at du kan overtage dit nye hus uden risiko.
3. Tiltag uden ekstraregning, f.eks. kan du frit vælge imellem: Troldtekt eller gipsloft. Se mere om vores All Inhusive-koncept.

Hustyper

Hos Klimahuse bygger vi 7 forskellige hustyper: Længehuse, vinkelhuse, H-huse, bokshuse, 2-planshuse, dobbelt/rækkehuse, små parceller.

Vores arkitekter har tegnet plantegninger af de forskellige hustyper, og i fællesskab kan vi tilrette tegningerne og skabe det hus, du drømmer om. Se vores forskellige hustyper.

Hos Klimahuse er prisen pr. m² den samme, uanset hvilken type hus du bygger. Det gælder alle huse i et plan.

Ja, det kan de. Vi bygger 7 forskellige hustyper, og til din inspiration har vi lavet forskellige plantegninger, der varierer i størrelse. De enkelte plantegninger og hustyper kan vi tilrette i fællesskab, så du får det hus, du drømmer om.

Vi sælger altid huse, der er tilpasset kundernes ønsker og behov. Vi har nogle planløsninger liggende som inspiration, men disse kan altid tilrettes, så de passer til dine behov og ønsker. Se vores plantegninger.

Ja, det gør vi. Vi har lavet forskellige plantegninger, som du kan lade dig inspirere af. Plantegningerne kan tilrettes, så de passer til dine behov og ønsker. Kontakt os endelig på salg@klimahuse.com eller tlf. +45 42 12 33 22, hvis du har nogle spørgsmål til, hvordan vi kan realisere dine husdrømme.

Se vores plantegninger for 2-planshuse.

Byggeprocessen

Hos Klimahuse hjælper vi dig trygt gennem processen. For at bygge et hus, der matcher dine behov og ønsker, har vi lavet en proces, hvor vi sammen kommer omkring stort og småt. Se processen.

Ja, når kontrakten er underskrevet, overleveres huset til en fast byggeleder, der bliver fast kontaktperson under hele byggeriet.

Vi hjælper ikke kun med byggetilladelse, vi laver den og sørger for, at alt bliver godkendt. Generelt hjælper vi med alt det praktiske ved dit byggeri, så du skal koncentrere dig om dine ønsker og behov til dit nye hus, og vi sørger for, at byggeprocessen forløber så let og gnidningsfri som muligt.

Hvor lang tid det tager før dit nye hus står færdigt afhænger bl.a. af husets type og størrelse. Det tager dog typisk 6-9 måneder at bygge dit drømmehus. Bliv klogere på vores byggeproces.

Når I har overtaget nøglerne, kan I tage jeres nye hus i brug. 1 og 5 år efter kommer vi forbi til en gennemgang. Her gennemgår vi huset for at se, om der er fejl og mangler i huset, som ikke blev opdaget, inden I overtog huset. I gennemgangen er fokus på skjulte fejl og mangler, og der tages ikke hånd om almindelig slid.

Efter I er flyttet ind i jeres nye hus, er I selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os, hvis der er opstået nogle spørgsmål, så hjælper vi jer videre.

Du skal først betale, når du overtager huset.

Vi er meget opmærksomme på, at huset får den nødvendige tid til at tørre. Derfor planlægger vi byggeprocessen nøje, så konstruktioner og materialer bliver holdt tørre under byggeriet. Vi har konkret afsat 4-6 uger til affugtning, og i den periode står huset aflukket og opvarmet med affugtningsslanger og anlæg.

Vores vigtigste prioriteret er at levere et sundt og tørt hus, så der ikke risikerer at komme svamp og skimmel i konstruktionen. Det betyder også, at vi ikke fremskynder byggeprocessen, og det kan betyde, at det tager lidt længere at bygge et nyt hus sammen med os frem for med andre byggefirmaer. Til gengæld kan vi garantere, at du får et helt tørt hus.

Prisen på nyt hus

Prisen for et nyt hus er altid individuel, fordi det afhænger af dine ønsker og behov.

Priserne på Sjælland er generelt dyrere – f.eks. både lønninger til håndværkere og materialerne til huset. Derfor er det dyrere at bygge og dermed også købe nyt hus på Sjælland.

Færdigbyggede huse og udstillingshuse

Ja, vi har altid færdigbyggede huse til salg rundt om i landet. Tag et kig her.

Ja, det kan du. Vi har udstillingshuse og huse til salg rundt om i landet. Se vores udstillingshuse.

Se vores huse til salg.

Ja, vi har udstillingshuse flere steder i landet. Ved at besøge dem kan du få håndgribelig inspiration til, hvordan dit drømmehus skal se ud. Se vores udstillingshuse.

Ja, det kan du som udgangspunkt godt. Det er dog ikke sikkert, at prisen er den samme, fordi det afhænger bl.a. af, hvad byggegrunden koster, og hvor der skal bygges. Det kræver også, at lokalplanen tillader os at bygge huset. Vi anbefaler, at du lader dig inspirere af vores udstillingshuse, og så hjælper vi dig med at tilpasse huset, så det passer til dine behov og ønsker.

Klimahuse og klima

Vi har fokus på klimaet på flere forskellige måder. Vi har valgt at gå foran, når det kommer til energirigtige huse. For dig betyder det, at du med et klimahus får et hus, der bruger minimal energi, efterlever de stigende krav til isolering og indeklima og er fuld af højkvalitetsløsninger.

Med et klimahus har du mulighed for at blive helt eller delvist selvforsynende. Alle vores huse opføres nemlig som standard med forskellige selvforsynende løsninger, herunder:

– Frit valg mellem luft til luft varmepumpe med komfortvarme under klinkerne eller luft til vand varmepumpe med gulvvarme i hele huset.
– Varmegenvinding.
– Solceller 2kW inkl. hybrid inverter.
– Kølekomfort i ventilationen.

Se mere om, hvad der altid er inkluderet i prisen, når du bygger et klimahus.

Alle vores huse bygges i højeste energiklasse. Vi har nemlig valgt at gå foran og bygge alle vores huse efter den frivillige lavenergiklasse: Bygningsklasse 2020. Alle vores huse har dermed energimærke A2020. Når du bygger et klimahus, får du derfor et selvforsynende lavenergihus, som er på forkant med de stigende krav til isolering, indeklima og energiforbrug.

Et klimahus er som standard udstyret med forskellige løsninger, der gør det muligt for dig at blive helt eller delvist selvforsynende. Løsningerne bidrager til, at du kan spare penge på din energiregning. De selvforsynende løsninger, som altid er standard i et klimahus er:
– Solceller 2kW inkl. hybrid inverter.
– Varmegenvinding.
– Kølekomfort i ventilationen.
– Frit valg mellem luft til luft varmepumpe med komfortvarme under klinkerne eller luft til vand varmepumpe med gulvvarme i hele huset.

Se mere om, hvad der er inkluderet i prisen, når du bygger et klimahus.

Ingenting! Hos os er solceller 2kW inkl. hybrid inverter altid inkluderet i prisen. Anlægget er dimensioneret, så det over et år dækker en stor del af energiforbruget til din boligs drift.

Co2-belastningen afhænger meget af de valg til materialer, der træffes i huset. Generelt ligger vores parcelhuse i lavemissions klassen med under 8kg co2/m²/år.

Byg nyt eller renovere

Det afhænger meget af den konkrete situation. Er der tale om en gennemgribende renovering, er det ofte økonomisk fordelagtigt at bygge nyt, men der er også andre ting, der er vigtige at forholde sig til. Læs med i vores guide: Renovere eller bygge nyt?

Byggegrund

Det kommer an på, hvor du ønsker at bygge. Vi har byggegrunde til salg forskellige steder i landet. De varierer i størrelse og er alle placeret i naturskønne og bynære områder. Se, hvor vi har byggegrunde til salg.

Det afhænger af, hvor du gerne vil bygge nyt hus. Nogle steder sælger vi byggegrunde separat, mens vi andre steder sælger hus og grund samlet. Har du din egen grund, kan du jo altid købe og bygge et hus med os. Kontakt os på salg@klimahuse.com eller tlf. +45 42 12 33 22, hvis du vil høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig i din konkrete situation.

Ja, men vi kan også hjælpe med kontakt til en nedriver.

Varmeforbrug og ventilation

Alle vores huse bygges altid med varmepumper som varmekilde, fordi det er en særdeles effektiv kilde til opvarmning af huse. Når du bygger med os, er det inkluderet i prisen, at du frit kan vælge mellem en luft til vand varmepumpe med gulvvarme i hele huset og en luft til luft varmepumpe med komfortvarme. Som eksempel kan en luft til vand varmepumpe producere varme, som er helt op til 5kW ved blot 1kW strømtilførsel. Den kan derfor producere mere varmeenergi, end den strøm, som bruges. En luft til vand varmepumpe kan også tilkobles vandrørene. Hermed kan den opvarme alt varmt vand til huset.

Alle vores huse bygges som standard med et balanceret mekanisk ventilationsanlæg med kølefunktion. Anlægget sørger for at udskifte og fordele luften i huset, og det er særligt vigtigt i et nyt hus, som er godt isoleret. Når luften løbende bliver fordelt og udskiftet, får du et bedre indeklima i dit hus og undgår en ”trykkende” luft, der kan være generende at opholde sig i.

Ventilationsanlægget, der er standard i huset, har en kølefunktion, som kan hjælpe med at køle indblæsningsluften med op til 8 grader i forhold til udetemperaturen.