Book møde

Bestil katalog

Riv ned og byg nyt

Drømmer du om at bygge nyt, men står der et gammelt og slidt hus på netop den grund, du har i tankerne? Et gammelt hus har charme, men alt fra isolering til vedligeholdelse kan nemt komme til at volde dig problemer. Derfor gør Klimahuse det muligt at rive det gamle hus ned og bygge nyt. Du får mulighed for at kombinere beliggenheden med drømmehuset, der ovenikøbet er mere energivenligt end det gamle.

Når et hus rives ned

Hvorfor rive et gammelt hus ned, når du kan købe en tom grund? Det er ikke altid, at drømmegrunden findes, uden at der i forvejen står et gammelt hus. Vi hjælper dig med at træffe de valg, der kan realisere din drømmebolig for i dag og fremover. Indebærer det, at et gammelt hus skal rives ned, er der heldigvis flere fordele ved det – både økonomisk og energimæssigt.

Når du bygger et nyt Klimahus, er energiforbruget langt mindre end i ældre, utætte huse. Du slipper desuden for at lave lappeløsninger på et nedslidt tag. Endnu en fordel ved at vælge at bygge nyt på en ældre grund er, at den typisk befinder sig i et veletableret boligområde, hvor der ofte allerede er en have. Samtidig har du mulighed for at indrette dig til lige præcis dine behov, så du kan blive boende i lang tid. Du slipper også for omkostninger i forbindelse med tilslutning af vand, kloak og el, som vi i forvejen kan finde på grunden.

Hvad koster en nedrivning?

Hvis du har fundet en grund, hvor der står et ældre og aftjent hus, kan prisen være tæt på grundens værdi. Det er altså ikke nødvendigvis en meget dyrere løsning end at købe en tom grund et andet sted.

Prisen på den enkelte nedrivning af et ældre hus kan variere, men den befinder sig typisk på omkring 100-150.000 kr. Eftersom du sparer udgifterne ved tilslutninger og opnår en lavere energiregning, vil du typisk opleve, at omkostningen er betalt hjem på et par år. Derfor kan det sagtens betale sig at rive ned og bygge nyt. Og med den rette vejledning behøves det heller ikke at være spor besværligt.

Vi står klar til at rådgive dig i forbindelse med alt fra økonomiske overvejelser til selve nedrivningen.

Den langsigtede investering: Totaløkonomien

Med et Klimahus er kvaliteten i top. Og når kvaliteten er høj, lever huset og dets materialer længere. Faktisk får du kvalitetsmaterialer og -løsninger for 300.000 kr. inkluderet i prisen, når du vælger et Klimahus. Hermed behøver du ikke at opgradere, og det gør sig gældende lige fra vinduer og vægge til køkken, bad og garderobe. Kvalitet har indvirken på indeklima, og et godt indeklima er vigtigt. Vi sikrer dig et hus med et godt indeklima, så du kan have glæde af at bo der i mange år fremover.

Udover kvalitet opnår du også energibesparelser, når du bygger med os. Ældre huse har ofte en lavere energimærkning, mens vores lavenergihuse har energimærkning A2020. Det betyder, at din udgift til varme bliver meget lav. Hermed er der flere langsigtede besparelser i vente, når du vælger at rive ned og bygge nyt.

Det kan desuden være svært at forstå alle de økonomiske dele af sådan et projekt. Derfor står vi klar til at hjælpe dig med at få et overblik, så du kan træffe de rigtige valg i forhold til netop din byggedrøm.

Et nyt hus bygges

Når der skal bygges et nyt hus på en gammel grund, skal jordbunden undersøges som noget af det første. Herefter er vi klar til at gøre din drøm om et hus til virkelighed. For at komme godt fra start er det vigtigt at kombinere drømmene med dine specifikke behov. Her står vi også klar til at hjælpe dig, uanset om du savner inspiration eller har et tydeligt billede af drømmehuset i tankerne.

Med udgangspunkt i dine behov og ønsker finder vi sammen frem til, hvordan huset skal udforme sig. Du bestemmer hvor mange værelser, der er brug for. Du bestemmer også, hvor store de skal være. Du vælger hvilket tag, huset skal have, og du afgør detaljer vedrørende gulve, køkken og belysning blandt andet. For at det ikke bliver en alt for stor mundfuld, er vi altid klar til at rådgive dig, så du er sikret et harmonisk resultat, du bliver glad for.

Når alt er på plads, og vi har en aftale, starter selve byggeprocessen. Og efter seks til ni måneder har du et nyt hus.

Spekulerer du på, hvilket hus, der er det rigtige for dig, når grunden står klar efter nedrivning? Find inspiration her.

Kontakt os for en uforpligtende byggesnak

Sinan Sahin

Salgschef – Midt-, Vest- og Sønderjylland samt Fyn 
Mail: 
sin@klimahuse.com
Telefon: +45 42 12 33 10

Joakim Østergård

Salgschef – Nord- og Østjylland samt Sjælland
Mail: jo@klimahuse.com

Telefon: +45 42 12 33 21

Ofte stillede spørgsmål

Det afhænger meget af den konkrete situation. Er der tale om en gennemgribende renovering, er det ofte økonomisk fordelagtigt at bygge nyt, men der er også andre ting, der er vigtige at forholde sig til. Læs med i vores guide: Renovere eller bygge nyt?

Ja, men vi kan også hjælpe med kontakt til en nedriver.

Ja, det kan de. Vi bygger 7 forskellige hustyper, og til din inspiration har vi lavet forskellige plantegninger, der varierer i størrelse. De enkelte plantegninger og hustyper kan vi tilrette i fællesskab, så du får det hus, du drømmer om.

Hos Klimahuse er prisen pr. m² den samme, uanset hvilken type hus du bygger. Det gælder alle huse i et plan.

Prisen for et nyt hus er altid individuel, fordi det afhænger af dine ønsker og behov.

Hos Klimahuse hjælper vi dig trygt gennem processen. For at bygge et hus, der matcher dine behov og ønsker, har vi lavet en proces, hvor vi sammen kommer omkring stort og småt. Se processen.

Ja, når kontrakten er underskrevet, overleveres huset til en fast byggeleder, der bliver fast kontaktperson under hele byggeriet.

Vi hjælper ikke kun med byggetilladelse, vi laver den og sørger for, at alt bliver godkendt. Generelt hjælper vi med alt det praktiske ved dit byggeri, så du skal koncentrere dig om dine ønsker og behov til dit nye hus, og vi sørger for, at byggeprocessen forløber så let og gnidningsfri som muligt.

Hvor lang tid det tager før dit nye hus står færdigt afhænger bl.a. af husets type og størrelse. Det tager dog typisk 6-9 måneder at bygge dit drømmehus. Bliv klogere på vores byggeproces.

Du skal først betale, når du overtager huset.

Ja, det kan du. Vi har udstillingshuse og huse til salg rundt om i landet. Se vores udstillingshuse.

Se vores huse til salg.

Vi har fokus på klimaet på flere forskellige måder. Vi har valgt at gå foran, når det kommer til energirigtige huse. For dig betyder det, at du med et klimahus får et hus, der bruger minimal energi, efterlever de stigende krav til isolering og indeklima og er fuld af højkvalitetsløsninger.

Med et klimahus har du mulighed for at blive helt eller delvist selvforsynende. Alle vores huse opføres nemlig som standard med forskellige selvforsynende løsninger, herunder:

– Frit valg mellem luft til luft varmepumpe med komfortvarme under klinkerne eller luft til vand varmepumpe med gulvvarme i hele huset.
– Varmegenvinding.
– Solceller 2kW inkl. hybrid inverter.
– Kølekomfort i ventilationen.

Se mere om, hvad der altid er inkluderet i prisen, når du bygger et klimahus.

Et klimahus er som standard udstyret med forskellige løsninger, der gør det muligt for dig at blive helt eller delvist selvforsynende. Løsningerne bidrager til, at du kan spare penge på din energiregning. De selvforsynende løsninger, som altid er standard i et klimahus er:
– Solceller 2kW inkl. hybrid inverter.
– Varmegenvinding.
– Kølekomfort i ventilationen.
– Frit valg mellem luft til luft varmepumpe med komfortvarme under klinkerne eller luft til vand varmepumpe med gulvvarme i hele huset.

Se mere om, hvad der er inkluderet i prisen, når du bygger et klimahus.