Book møde

Bestil katalog

Renovere eller bygge nyt?

Udgivet d. 17. december 2020

Går du med overvejelser om, om du skal købe en ældre bolig og renovere den, eller om du i stedet skal bygge helt nyt? Så læs med her, hvor vi giver dig gode råd til, hvad du skal have med i dine overvejelser.


Det er en stor beslutning at købe hus. Det gælder uanset, om du vil bygge nyt eller renovere et eksisterende hus, så det er vigtigt, at du er godt oplyst, så du får valgt den helt rigtige løsning for dig.

Renovering kan virke mere overskueligt
Vi kommer ikke udenom, at ældre huse har sin charme, og har du forelsket dig i den sjæl og charme, kan renovering være vejen frem. En af de store fordele ved at renovere er, at det kan føles mere overskueligt end at skulle kaste sig ud i at bygge nyt, og kan du selv stå for noget af renoveringen, kan der også ofte være penge at spare.

Det er dog vigtigt at have in mente, at renoveringer ofte er forbundet med usikkerheder og besvær i løbet af processen – og selv når du er færdig med renoveringen, skal du stadig regelmæssigt vedligeholde huset.

Vælger du at bruge f.eks. 1 million på at renovere et hus, er det også vigtigt, at du overvejer, om du får dine penge igen. Det afhænger ofte af, hvor i landet du ønsker at bo.

Ofte billigere at bygge nyt end at renovere
I mange tilfælde kan det være økonomisk fordelagtigt at bygge nyt frem for at renovere et gammelt hus. Finder du et ældre hus, kan det være omfattende at få det renoveret, så det passer til din families krav. Er huset fra 1950’erne og 60’erne skal rumfordelingerne typisk optimeres, vinduer og tag udskiftes, og generelt skal huset energioptimeres. Udover at være en omfattende proces er det også en bekostelig affære og kan hurtigt blive dyrere end, hvad det ville koste at bygge et nyt hus. Når du bygger et nyt hus, er dit hus ofte mere attraktivt, hvis du en gang vælger at sælge det.

Lavt forbrug med et nyt hus
Vælger du at bygge nyt, kan du fra start få det hus, som du drømmer om, og da nye huse er bygget ud fra de nyeste krav til isolering, indeklima og miljømæssigt energiforbrug, kan du spare penge på varmeregningen og vedligeholdelsen. Med et Klimahus kan du faktisk se frem til et markant lavere forbrug end, hvis du investerer i en ældre bolig. Et Klimahus på 191 m2 koster f.eks. under 4.000 kr. om året for varme og varmt brugsvand.

Hvad skal du vælge?
Et godt pejlemærke er, at hvis du har fundet et hus, der kræver en meget gennemgribende renovering, så kan det ofte bedst betale sig økonomisk at bygge et nyt hus. Lige meget, hvad du vælger, er det afgørende, at du har helt styr på udgifterne og ikke er for optimistisk med omkostningerne, så du ender med at stå med en langt dyrere renovering, end du forventede og ikke længere har mulighed for at bygge nyt i stedet. Husk også ikke kun at se på de udgifter, som du har nu og her, overvej også de fremtidige udgifter. Med et nyt hus slipper du f.eks. for vedligeholdelsesomkostninger de første mange år, og da nye huse er bygget efter de nyeste krav til f.eks. isolering og indeklima sparer du penge på det årlige forbrug.

Vil du have inspiration til, hvordan dit nybyggede hus kan se ud? Tøv ikke med at kontakte os. Vi står altid klar til at hjælpe dig.

Se vores katalog og bliv inspireret

Vil du gerne have inspiration til, hvordan dit nye, miljøvenlige drømmehus kan se ud? Så tag et kig i vores katalog. Du kan blandt andet blive klogere på vores hustyper, hvordan vi sammen med dig skaber et miljørigtigt alternativ samt se en masse billeder fra vores tidligere byggeprojekter. Og så får du selvfølgelig også mere viden om, hvem vi er.

Bestil vores katalog her og få en online udgave leveret direkte i din indbakke.