Her er det vigtigt at forholde sig til de tre b’er: Behov, budget og byggefirma.
Behov
En af de første tanker, du bør gøre dig, er, hvilke behov og drømme du har. Få sat ord på de billeder og idéer, der rumsterer i dit hoved om, hvordan drømmehuset ser ud, og hvad det indeholder.
Det kan for eksempel være størrelse – måske ønsker du dig et stort køkken-alrum, et ekstra badeværelse eller et hjemmekontor.
Det kan også være materialer – hvilke slags gulve ønsker du dig? Skal der være nogle bestemte armaturer eller farvesammensætninger, og hvilke vinduer skal huset have?
Det er også vigtigt at tænke på fremtiden. Hvilke behov har du måske om fem år? 10 år? Skal du for eksempel have (flere) børn, har børnene brug for mere plads, når de bliver lidt ældre? Det er unægteligt svært for rigtig mange mennesker at tænke langsigtet på den måde, men hvis man gerne vil bygge et hus, som man kan bo i i mange år, så er fremtidige behov meget vigtige at tage stilling til.
Budget
Når det kommer til økonomien, er det er en god idé at starte med at tage i banken. Få lagt et budget for, hvor meget huset maksimalt må koste og tag en snak med bankrådgiveren om, hvordan det skal finansieres.
Det er vigtigt, at du efterfølgende får lagt et fast byggebudget med dit byggefirma. Det kan være klogt at vælge et byggefirma, hvor der først er betaling ved indflytning eller som tilbyder prisgaranti. Mange oplever nemlig desværre, at deres nybyggeri ender med at blive dyrere, end byggefirmaet først lovede.
Det kan også være en rigtig god idé at tænke langsigtet i forbindelse med økonomien og ikke kun på her-og-nu-prisen. Er det f.eks. et lavenergihus, vil du kunne se frem mod et lavere forbrug på den lange bane, og investerer du i solceller nu, er der penge at hente i den anden ende på elregningen.
Byggefirma
Når du skal vælge et byggefirma, er det vigtigt at kigge på historikken og erfaringsniveauet. Spørg ligeledes ind til referencer, anmeldelser, garantier og certificeringer.
Så kan du gennem byggeprocessen føle dig tryg ved, at du har valgt et firma, der kan levere det, som de lover.
Det er en fordel at gøre dit arbejde grundigt, når du undersøger de forskellige firmaer. Stil dig selv spørgsmålet: ”Hvad er det egentligt, jeg får med?”
Opførelsespriserne kan være meget forskellige fra firma til firma, så det er vigtigt at dykke ned i, hvad der rent faktisk er inkluderet i de forskellige tilbud. Man kan for eksempel lave en ”tjekliste”, hvor man sammenligner, hvad man får med ved de forskellige byggefirmaer.
Mange byggefirmaer tilbyder også en personlig byggerådgiver som en del af deres pakke – her kan det også for nogle give mere tryghed at have en upartisk byggerådgiver med.
Byg med Klimahuse og få en masse inkluderet i prisen
Når du bygger med Klimahuse, betaler du først ved indflytning, og alle vores huse er lavenergihuse. For dig betyder det bl.a., at du med et Klimahus kan se frem til et lavt forbrug. Konkret koster et Klimahus på 191 m2 f.eks. under 4.000 kr. om året for varme og varmt brugsvand.
Med et Klimahus får du samtidig en masse ekstra med i prisen. Du får bl.a. valgfri tagløsning, solcelleanlæg, fysisk afholdt 1 og 5 års gennemgang og 1.000 kr. pr. m2-bolig med til indkøb af inventar hos HTH. Samlet set får du kvalitetsløsninger for 300.000 kr. inkluderet i prisen, når du køber et Klimahus.
Vil du gerne have inspiration til, hvordan dit nye, miljøvenlige drømmehus kan se ud? Så tag et kig i vores katalog. Du kan blandt andet blive klogere på vores hustyper, hvordan vi sammen med dig skaber et miljørigtigt alternativ samt se en masse billeder fra vores tidligere byggeprojekter. Og så får du selvfølgelig også mere viden om, hvem vi er.
Bestil vores katalog her og få en online udgave leveret direkte i din indbakke.