Hos Klimahuse er vi specialister i at tegne og bygge selvforsynende lavenergihuse.
Men hvad er et lavenergihus egentlig, og hvilke fordele giver det dig?
Vi giver dig svaret her.

Et lavenergihus er et hus, der bruger mindre energi til opvarmning end andre huse. Det lavere energiforbrug skyldes, at huset er bygget tæt med varmegenvinding, ventilation og isolering. Helt konkret er det kendetegnet ved, at huset:

  • Er udstyret med energiruder. De sørger for et meget begrænset varmetab.
  • Sammenlignet med andre huse er opført med et tykkere lag isolering.
  • Har et ventilationsanlæg med varmegenvinding, der sørger for et perfekt indeklima.
  • Er bygget så tæt, at mindst mulig luft og varme slipper ud af huset.

Skru ned for din varmeregning
Du får dermed meget lave udgifter til opvarmning, varmt vand og ventilation. Men du sparer ikke blot penge ved at investere i et lavenergihus. Du får et hus med et perfekt afstemt indeklima, da ventilationsanlægget sørger for luftudskiftning, og samtidig gør du noget godt for miljøet.

Et klimavenligt hus er dog lidt dyrere at bygge, men de ekstra omkostninger er hurtigt tjent ind, fordi du får en lavere varmeregning. Man siger typisk, at du reducerer din varmeregning med 5-10 procent for hver grad, du kan sænke temperaturen i dit hus.

Alle vores huse er lavenergihuse
Når du bygger med os, er du garanteret et hus, der efterlever kravene til tæthedsgrad og isolering, og alle vores huse opfylder bygningsreglementets krav til lavenergiklassen, der har de strengeste krav til indeklima og energiforbrug.