Book møde

Bestil katalog

Udnyt solenergi med solceller

Udgivet d. 8. november 2022

Huse bliver i stigende grad udstyret med solceller. Men kender du fordelene ved solceller, og hvorfor det er en god investering at udnytte solens energi? Ellers så læs med her, hvor vi giver dig et overblik.

 

Hvordan fungerer solceller?

Med solceller kan du producere elektricitet fra solens lys. Det er ikke solstrålerne, men derimod lyset, som aktiverer solcellerne. Det betyder også, at solcellerne også kan producere strøm, selvom der er overskyet. Dog producerer de mest strøm midt på dagen og om sommeren.

Hvor meget strøm, der produceres afhænger af solcelleanlæggets størrelse, og hvor meget intensitet sollyset har. De bedste og nyeste solceller kan udnytte op til 20 % af sollysets energi til el, og jo mere af den strøm, som dit solcelleanlæg producerer, som du kan bruge, når den bliver produceret, jo mere får du ud af dit solcelleanlæg.

 

Flere fordele ved at bruge solceller

Der findes flere gode grunde til, hvorfor du bør overveje at få installeret et solcelleanlæg på dit nye hus. Først og fremmest bidrager solceller til den grønne omstilling og er dermed et mere klimavenligt valg frem for brug af andre energikilder. Får du samtidig et solcelleanlæg, der er tilpasset dit hus, er anlægget god til at anvende den strøm, som bliver produceret. Kort fortalt kan du derfor med et solcelleanlæg skabe varme og elektricitet til dit hjem.

Med et solcelleanlæg kan du tilmed spare penge på din elregning, da du ikke skal betale for den energi, som dit solcelleanlæg producerer. En ekstra bonus er, at du med et solcelleanlæg er med til at anvende en energikilde, som ikke bliver opbrugt eller skal udvindes, ligesom det f.eks. er tilfældet med olie. Det er godt for jorden og klimaet.

Et solcelleanlæg holder i omkring 30-40 år, og det kræver minimal vedligeholdelse. Derfor er det en god investering på lang sigt. Og skulle du på et senere tidspunkt ønske at sælge dit hus, får du ofte en højere pris for dit hus, hvis det har et solcelleanlæg.

 

Et solcelleanlæg er standard i et klimahus

Når du bygger nyt hus med Klimahuse er et solcelleanlæg altid inkluderet i prisen. Anlægget er dimensioneret, så det over et år dækker en stor del af energiforbruget til dit hjems drift. Lige nu kører vi faktisk en kampagne på 4 udvalgte huse. Når du køber et af de 4 kampagnehuse, får du et 5 kW solcelleanlæg med inverter og 5 kW batteri* med i prisen, og du kan frit vælge mellem ensidig taghældning og funkis. Dit nye hus kan dermed blive stort set selvforsynende**, og du får en stor besparelse på din energiregning. Se mere om kampagnen.

Når du køber et klimahus, får du en masse kvalitetsløsninger inkluderet i prisen. Rent faktisk har vi på forhånd lavet tilvalg for mere end 300.000 kr. Det kalder vi All Inhusive. Udover et solcelleanlæg består All Inhusive bl.a. også af Velfac trelags lavenergivinduer og -døre, et mekanisk ventilationsanlæg med kølefunktion og frit valg mellem luft til vand varmepumpe med gulvvarme i hele huset eller luft til luft varmepumpe med komfortvarme under klinkerne. Når du bygger nyt hus med os, får du ganske enkelt det hele med i prisen. Det kalder vi ”all inhusive.” Læs mere om vores ”all inhusive-”koncept.

Vil du høre mere om, hvad der er standard i et klimahus, og hvordan vi kan hjælpe dig med at gøre din boligdrøm til virkelighed? Kontakt os endelig. Vi glæder os til at høre fra dig.

* Solceller bliver placeret på carporten, og inverter/batteri i depotet.
** Bygningsdriften over et år på varme, varmt vand og ventilation.

Se vores katalog og bliv inspireret

Vil du gerne have inspiration til, hvordan dit nye, miljøvenlige drømmehus kan se ud? Så tag et kig i vores katalog. Du kan blandt andet blive klogere på vores hustyper, hvordan vi sammen med dig skaber et miljørigtigt alternativ samt se en masse billeder fra vores tidligere byggeprojekter. Og så får du selvfølgelig også mere viden om, hvem vi er.

Bestil vores katalog her og få en online udgave leveret direkte i din indbakke.