Book møde

Bestil katalog

Typiske fejl som nybygger – sådan undgår du dem

Udgivet d. 2. juni 2022

Der er mange valg, som skal foretages, når du bygger nyt hus, men det betyder også, at der er flere fejl, som du kan risikere at begå. Vi har samlet et overblik over de typiske fejl, og hvordan du undgår dem.

 1. Du bygger for stort
  Det er blevet populært at bygge store huse – også gerne huse på over 200 m2. Flere tænker sikkert: ”Jo større, jo bedre ikke?” Men det er altså sjældent tilfældet. Det er nemlig de færreste af os, der har brug for så meget ekstra plads i vores hjem, hvorfor det ofte ender som spildplads. Spildpladsen kan i sidste ende betyde, at du er gået på kompromis med noget andet i dit hjem, som ville have givet mere værdi i hverdagen. Det kunne f.eks. være arkitekturen, materialerne eller lysindfaldet.
 2. Du glemmer udearealet
  Mange glemmer, at haven ikke står klar sammen med huset. Derfor er det en god idé at lægge nogle penge til side til beplantning, græs, fliser osv. Huset kommer nemlig hurtigt til at se bart ud, hvis ikke du har skabt en lille grøn oase rundt om huset. Det er rigtig ærgerligt at have brugt mange penge på et flot hus, som stadig kun føles halvfærdigt. En lille terrasse, et par træer og en grøn plæne gør en kæmpe forskel.
 1. Du får dårligt akustik
  Store vinduespartier med panoramaudsigt og højt til loftet! Lyder det ikke skønt? Uanset hvor dejligt det lyder, så kan det ende med at give rigtig mange udfordringer med akustikken. Det betyder samtaler med genklang, der både giver hovedpine og misforståelser. Heldigvis kan det løses med akustikplader, men det kræver, at du tænker dem ind i indretningen fra starten.
 1. Du har ikke styr på drømmene
  Mange af os bliver udfordret på vores forestillingsevne, når vi skal bygge nyt. Men det er rigtig vigtigt, at du har styr nok på dine drømme til, at du kan beskrive dem for en arkitekt. Hvis du synes, det er svært at beskrive det med ord, så har vi heldigvis mange andre muligheder i dag. Du kan eventuelt samle en række billeder fra huse og indretninger, som du godt kan lide og lave et lille moodboard. Det gør det meget nemmere at bygge dit drømmehus.
 2. Du bygger for billigt
  Ligesom så meget andet, så er det vigtigt, at du vælger kvalitet over kvantitet, når det kommer til dit nye hus. Dit valg af materialer har kæmpe stor betydning for vedligeholdelsen af dit hus. Hvis du vælger alle de billigste løsninger, så ender du med at ærgre dig over det, når du skal skifte dem ud igen efter kort tid.

 

Skal du bygge med Klimahuse?
Hos Klimahuse vejleder vi dig hele vejen, så du undgår at lave alle de typiske fejl. Vi hjælper dig med at få øje på og afgrænse dine behov, så du bliver tilfreds med det færdige resultat. Derudover bygger vi kun i materialer af god kvalitet, så dit hus kræver minimal vedligeholdelse.

Skal vi tage en snak om dit drømmehus? Så kontakt os allerede i dag!

Se vores katalog og bliv inspireret

Vil du gerne have inspiration til, hvordan dit nye, miljøvenlige drømmehus kan se ud? Så tag et kig i vores katalog. Du kan blandt andet blive klogere på vores hustyper, hvordan vi sammen med dig skaber et miljørigtigt alternativ samt se en masse billeder fra vores tidligere byggeprojekter. Og så får du selvfølgelig også mere viden om, hvem vi er.

Bestil vores katalog her og få en online udgave leveret direkte i din indbakke.