Book møde

Bestil katalog

Spar på energien med en varmepumpe

Udgivet d. 1. december 2022

Du har sikkert hørt om varmepumper, men ved du, hvad det er, og hvorfor det kan være en god idé at overveje at få i dit nye hus? Ellers så læs med her, hvor vi giver dig et overblik.

 

Hvad er en varmepumpe?

Helt overordnet er en varmepumpe et varmeanlæg, som udnytter den varme, der er i luften eller jorden til at opvarme dit hus. En varmepumpe kan dermed bruges til opvarmning af dit hus, og så længe pumpen er tilpasset din bolig, er den lige så stabil som traditionelle opvarmningsformer.

Man skelner typisk mellem tre forskellige typer af varmepumper:

– Jordvarme: Her udnyttes den varme, som findes i det øverste lag af jorden. Varmen fra jorden ledes til varmepumpen gennem en slange, som er gravet omtrent en meter ned i jorden.

– Luft til vand: Til at lave varme bruges den varme luft, som allerede er udendørs, til at opvarme vand, der så på traditionel vis kører i varmeslanger som vandbåret anlæg i gulvet. Denne leverer også varmt brugsvand. Varmepumpen har en udedel med en blæser – ligesom du måske kender fra en aircondition.
– Luft til luft: Ligesom luft til vand varmepumpen udnyttes varmen i den udendørs luft. Varmen til dit hus leveres fra en indblæsningsventil i loftet, og anlægget laver ligeledes varmt brugsvand. Den kan med fordel bruges sammen med et varmegenvindingsanlæg. Denne type har ingen større udedel, blot en taghætte på taget.

 

Er der penge at spare med en varmepumpe?

Varmepumper bruger el, men er billigere i drift end almindelig elvarme. En varmepumpe bruger blot omtrent en fjerdedel af den elektricitet, som en el radiator anvender til at opvarme en bolig. Der er derfor væsentlige penge at spare på din varmeregning, primært fordi varmepumper, sammenlignet med opvarmningsformer som elvarme, olie- eller gasfyr, er bedre til at udnytte den tilførte energi.

 

Hvorfor skal jeg vælge en varmepumpe?

Der er flere fordele ved at få en varmepumpe til opvarmning af dit hus. Som tidligere nævnt er der med en varmepumpe en del penge at spare på elregningen. Derudover passer varmepumpen sig selv – du skal ikke fylde brændsel på, og der er praktisk taget ingen vedligeholdelse udover et servicetjek en gang årligt.

 

Byg nyt hus og få en varmepumpe med i prisen

Når du bygger nyt hus med Klimahuse, er det inkl. i prisen, at du frit kan vælge mellem luft til luft varmepumpe med komfortvarme under klinkerne eller luft til vand varmepumpe med gulvvarme i hele huset. Det er blot en af de ting, der er med i prisen, når du køber et klimahus. I et klimahus er der på forhånd valgt forskellige kvalitetsløsninger, og de er selvfølgelig inkluderet i prisen. Udover varmepumpe får du f.eks. et solcelleanlæg, Velfac trelags lavenergivinduer og -døre samt frit valg mellem fladt tag, ensidig taghældning og saddeltag. Når du bygger nyt hus med os, får du ganske enkelt det hele med i prisen. Det kalder vi ”all inhusive.” Læs mere om vores ”all inhusive-”koncept.

Se vores katalog og bliv inspireret

Vil du gerne have inspiration til, hvordan dit nye, miljøvenlige drømmehus kan se ud? Så tag et kig i vores katalog. Du kan blandt andet blive klogere på vores hustyper, hvordan vi sammen med dig skaber et miljørigtigt alternativ samt se en masse billeder fra vores tidligere byggeprojekter. Og så får du selvfølgelig også mere viden om, hvem vi er.

Bestil vores katalog her og få en online udgave leveret direkte i din indbakke.