Book møde

Bestil katalog

Skal du vælge et 1-plans eller et 2-plans hus?

Udgivet d. 17. september 2021
Når du skal bygge nyt, kan det være svært at vælge, om du skal have et eller flere plan. For at gøre valget lidt nemmere for dig, giver vi dig et overblik over fordelene ved henholdsvis 1- og 2-plans huse, så du er bedre klædt på til beslutningen.

Fremtidssikring – hvad er dine fremtidige behov?
Med et 1-plans hus er du sikker på, at du let kan komme rundt i huset, selvom du bliver indhentet af alderen. Så er der heller ikke fare for, at dine børn skulle komme i karambolage med trapperne. Til gengæld kan et 2-plans hus give mere privatliv til både dig og dine børn, når de bliver ældre. Her kan du nemlig bruge den ekstra etage til at dele huset op i en børne- og voksenafdeling.

Godt med plads
Når du bygger i 1-plan, føles familien mere samlet. Både gang, stue og alrum kan fungere som bindeled mellem husets rum. Har du til gengæld kun få kvadratmeter byggegrund at gøre med, får du mere hus ved at vælge et 2-planshus. Her behøver du hverken at gå på kompromis med plads eller luksus. Når du samler huset på et mindre areal, får du også mere plads til en have, carport eller en stor terrasse.

Mulighed for god udsigt
Vælger du at bygge i et område med smukke omgivelser eller tæt bebyggelse, er der stor glæde i at komme op i højden med et 2-plans hus. Her kan du få en smuk udsigt ud over landskabet og opsnappe solens stråler flere timer om dagen. Til gengæld har du mere privatliv i et 1-plans hus, hvor hækken kan indramme huset.

Er der penge at spare?
Som regel koster det stort set det samme i kvadratmeterpris, uanset om du bygger et eller flere plan. Til gengæld kan der være penge at spare i varmeregnskabet med et 2-plans hus. Varme stiger nemlig opad, så forbruget på førstesalen bliver ofte reduceret.

Skal vi hjælpe dig med at bygge et energirigtigt hus?
Hos Klimahuse er miljøet og dine ønsker i højeste prioritet. Vi har derfor udviklet 7 hustyper, så du kan finde den hustype, der passer bedst til dig og din families behov. Læs mere om byggeprocessen, og tøv ikke med at tage fat i os.

Se vores katalog og bliv inspireret

Vil du gerne have inspiration til, hvordan dit nye, miljøvenlige drømmehus kan se ud? Så tag et kig i vores katalog. Du kan blandt andet blive klogere på vores hustyper, hvordan vi sammen med dig skaber et miljørigtigt alternativ samt se en masse billeder fra vores tidligere byggeprojekter. Og så får du selvfølgelig også mere viden om, hvem vi er.

Bestil vores katalog her og få en online udgave leveret direkte i din indbakke.