Du bruger mange timer i dit hjem hver dag. Derfor er det vigtigt med et godt og sundt indeklima, så hele familien kan føle sig godt tilpas.
Fugt, manglende ilt og skadelige partikler i luften kan være med til at skabe et dårligt indeklima i dit hus, men med enkle midler kan du heldigvis gøre meget for at sikre et sundt indeklima.

Udtørring sikrer dig en god start
At skabe et godt indeklima starter allerede, når huset bliver bygget. Normalt vil der sidde meget fugt i et hus i den første periode efter, det er blevet bygget. Det stammer blandt andet fra de store mængder beton, puds og maling, der bruges under opførelsen af huset. Det kan tage op til et helt år, før denne fugt er tørret ud.
Hos Klimahuse har vi dog valgt at prioritere en udtørringsperiode i forbindelse med byggeprocessen, så dit hus er så tørt som muligt, når du overtager det. Det vil sige, at vi afsætter 4-6 uger til at affugte huset med et affugtningsanlæg, mens det står aflukket og opvarmet. På den måde får du et sundt indeklima fra start. Se mere om, hvordan vi sikrer dig et tørt og sundt hus.
De små ting i hverdagen gør en stor forskel
Vores klimahuse lever altid op til de nyeste energikrav. Det betyder, at huset er meget tæt og har en begrænset luftudskiftning. Når et hus er så tæt, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på indeklimaet.
Vi installerer altid et ventilationsanlæg i dit kommende hjem, og det er indstillet til at opretholde det optimale indeklima i hele boligen. Derudover kan du selv gøre små ting i hverdagen for at sikre de bedste betingelser for indeklimaet. Her får du 5 simple råd til at holde indeklimaet sundt og friskt.
  1. Hold så vidt muligt indvendige døre åbne for at skabe bedre luft- og varmecirkulation i hjemmet.
  2. Tør ikke tøj indendørs, da det afgiver store mængder fugt. Hvis du tørrer tøj indendørs, skal du huske ekstra ventilation og opvarmning af rummet.
  3. Begræns brugen af stearinlys, da de fjerner ilt fra luften og afgiver skadelige partikler.
  4. Hold badeværelset så tørt som muligt. Luft altid ud efter bad og aftør fugtige overflader
  5. Brug altid emhætten, når du laver mad og lad den gerne stå tændt 10 minutter efter, du er færdig for at fjerne den varme og fugtige luft.