Book møde

Bestil katalog

Sådan skal du placere dit hus

Udgivet d. 13. oktober 2021

Som nybygger har du sikkert mange idéer til og forestillinger om, hvordan dit kommende hus skal se ud. Det er dog en god idé først at træffe de store beslutninger, når du har fundet en byggegrund. Husets placering kan nemlig have stor betydning for dagligdagen i hjemmet. Både solen, udsigten, nabolaget, og hvordan I vil leve i huset spiller en stor rolle.

Placering i forhold til solen
Det er ikke helt ligegyldigt, hvor du placerer dit hus i forhold til solen. Nogle steder på grunden vil altid være i skygge, mens der andre steder er masser af sol. Hvis du f.eks. vil have mange solskinstimer på terrassen, skal den vende mod sydvest. Så har du sol fra starten af eftermiddagen, og indtil solen går ned. De fleste ønsker direkte adgang til terrassen fra køkken/alrummet, hvilket også gavner lysindfaldet hele året rundt.

Det er også vigtigt at tænke over, hvor du placerer værelserne i forhold til solen, fordi det kan være svært at få en god nattesøvn, hvis solen bager på husets værelser hele dagen. Derfor bør du placere dem mod nord eller øst. Så kan du også stå op sammen med solen. Lyset fra nord er samtidig det bedste lys, fordi det ikke er skarpt som direkte sollys, så du skal ikke være bange for at få vinduer mod nord.

Placering i forhold til udsigten
Hvis du bor i et område, hvor der er en speciel flot udsigt, er det med at udnytte den. Her kan du med fordel vende husets samlingspunkter såsom stue og køkken i retning af udsigten. Så får du de bedste vilkår for at nyde den.

Placering i forhold til nabolaget
Hvis du skal bo i et villakvarter eller et sted, hvor der allerede ligger en del huse, skal du overveje dine muligheder for privatliv. Det er nemlig ikke sikkert, at du ønsker, at dine naboer kan følge med i, hvad der sker i stuen. For at undgå det kan du placere huset, hvor der er mulighed for hæk, hegn eller lignede.

Placering i forhold til, hvilke rum du befinder dig mest i
Selvom det er vigtigt at placere huset i forhold til solen, udsigten og nabolaget, så er det mindst lige så vigtigt, at du husker at tænke over, hvordan I vil leve i huset. Mange vælger f.eks., at stuen skal have husets bedste placering, selvom de fleste opholder sig mest i køkkenet i dagtimerne til at lave god mad med de bedste knivsæt. De bruger stuen som et rum, man trækker sig tilbage til for at se tv. I det tilfælde er det jo ærgerligt, at stuen har mest sollys og udsigt.

Skal du bygge nyt hus?
Hos Klimahuse ved vi, at det kan være en stor mundfuld at bygge nyt hus. Derfor hjælper vi dig gerne gennem hele processen med at finde grund, bygge hus og beslutte placering. Klimaet er meget vigtigt for os, og derfor bygger vi alle vores huse som lavenergihuse på miljørigtig grund. Kontakt os og hør, hvordan vi kan hjælpe dig.

Se vores katalog og bliv inspireret

Vil du gerne have inspiration til, hvordan dit nye, miljøvenlige drømmehus kan se ud? Så tag et kig i vores katalog. Du kan blandt andet blive klogere på vores hustyper, hvordan vi sammen med dig skaber et miljørigtigt alternativ samt se en masse billeder fra vores tidligere byggeprojekter. Og så får du selvfølgelig også mere viden om, hvem vi er.

Bestil vores katalog her og få en online udgave leveret direkte i din indbakke.