Book møde

Bestil katalog

Riv ned og byg et nyt hus

Udgivet d. 1. september 2022

Det er blevet mere og mere populært at købe et gammelt hus, rive det ned og bygge nyt. Det kan f.eks. skyldes, at man har svært ved at finde den perfekte tomme byggegrund til sit nye hus, eller måske har man fundet den helt perfekte placering, hvor der allerede er et hus af ældre dato.

 

Kan godt betale sig at rive ned og bygge nyt

Du tænker måske, at det er en besværlig og dyr proces at rive et hus ned fremfor blot at finde en tom byggegrund. Det koster selvfølgelig tid og penge, men får du den rigtige vejledning, er det ikke en besværlig proces. Ofte kan du tilmed få både hus og grund til en god pris. Der er samtidig penge at spare ved at rive ned og bygge nyt. Energiregningen kan hurtigt blive høj i et ældre hus, og da det ofte også trænger til en kærlig hånd, er det i flere tilfælde den bedste økonomiske løsning at rive det ned. Det er samtidig værd at huske på at ved at bygge et nyt hus på en ældre grund, kommer du til at bo i et allerede veletableret boligområde, og der er typisk allerede en have. Bygger du nyt på en ny grund, kan det være, at der stadig er flere tomme grunde rundt om, som du ikke ved, hvad der bliver bygget på, samtidig med at du først skal have etableret en have.

 

Når du har fundet drømmegrunden, er det dog vigtigt, at du får den undersøgt, inden du køber. Der kan nemlig gemme sig ubehagelige overraskelser, som kan spænde ben for en let og gnidningsfri nedrivningsproces.

 

Flere fordele med et nyt hus

Der er flere fordele ved at udskifte et gammelt hus med et nyere hus. Ældre huse koster en del mere at opvarme end nyere huse, og ældre huse er derfor også mindre miljøvenlige. Dertil kommer, at mange ældre huse ikke lever op til nutidige behov, f.eks. ønsker om køkken-alrum og minimal spildplads. I kraft af, at huset er ældre kan det også være, at der snart skal udskiftes tag og vinduer, og at det generelt trænger til at blive energioptimeret, og det kan blive en bekostelig affære. På længere sigt er et nyere hus ofte også mere attraktivt, hvis du senere ønsker at sælge.

 

Hjælp til at bygge dit nye hus

Har du brug for inspiration til, hvordan dit nye hus skal se ud? Kontakt os endelig, så fortæller vi gerne om, hvilke muligheder du får med et klimahus. Vi bygger 7 forskellige hustyper, og i fællesskab med dig kan vi altid tilrette tegningerne, så de matcher dine behov og ønsker. Ønsker du at se et af de huse, som vi allerede har bygget, kan du også besøge et af vores udstillingshuse.

Se vores katalog og bliv inspireret

Vil du gerne have inspiration til, hvordan dit nye, miljøvenlige drømmehus kan se ud? Så tag et kig i vores katalog. Du kan blandt andet blive klogere på vores hustyper, hvordan vi sammen med dig skaber et miljørigtigt alternativ samt se en masse billeder fra vores tidligere byggeprojekter. Og så får du selvfølgelig også mere viden om, hvem vi er.

Bestil vores katalog her og få en online udgave leveret direkte i din indbakke.