Book møde

Bestil katalog

Hvad er et lavenergihus?

Hos Klimahuse er vi specialister i at tegne og bygge selvforsynende lavenergihuse.
Men hvad er et lavenergihus egentlig, og hvilke fordele giver det dig?

Vi giver dig svaret her.

Et lavenergihus er et hus, der bruger mindre energi til opvarmning end andre huse. Det lavere energiforbrug skyldes, at huset er bygget tæt med varmegenvinding, ventilation og isolering. Helt konkret er det kendetegnet ved, at huset:

  • Er udstyret med energiruder. De sørger for et meget begrænset varmetab.
  • Sammenlignet med andre huse er opført med et tykkere lag isolering.
  • Har et ventilationsanlæg med varmegenvinding, der sørger for et perfekt indeklima.
  • Er bygget så tæt, at mindst mulig luft og varme slipper ud af huset.

Skru ned for din varmeregning

Du får dermed meget lave udgifter til opvarmning, varmt vand og ventilation. Men du sparer ikke blot penge ved at investere i et lavenergihus. Du får et hus med et perfekt afstemt indeklima, da ventilationsanlægget sørger for luftudskiftning, og samtidig gør du noget godt for miljøet.

Et klimavenligt hus er dog lidt dyrere at bygge, men de ekstra omkostninger er hurtigt tjent ind, fordi du får en lavere varmeregning. Man siger typisk, at du reducerer din varmeregning med 5-10 procent for hver grad, du kan sænke temperaturen i dit hus.

Byg et lavenergihus med Klimahuse

Hos Klimahuse bygger vi udelukkende lavenergihuse. For dig betyder det, at du får et hus, der både gavner miljøet og din pengepung. Alle vores huse lever op til alle de gældende krav for lavenergihuse, f.eks. hvor tæt huset skal bygges, tilføjelse af ekstra isolering og et minimalt energiforbrug på årsbasis. Med et Klimahus er du derfor også sikker på, at du får et hus, der lever op til alle bygningsreglementet krav til lavenergiklassen, der har de strengeste krav til energiforbrug og indeklima.

Hos Klimahuse trykprøver, funktionsafprøver og indregulerer vi samtidig alle huse individuelt, hvorefter vi energimærker huset som klasse A2020. Alle huse fra Klimahuse er derudover bygget med trelags lavenergivinduer og –døre fra Velfac, hvilket også bidrager til god isolering. Bliv klogere på, hvad du får med, når du bygger et Klimahus.

Hos Klimahuse er vi specialister i lavenergihuse

Hvad er fordelene ved et lavenergihus?
En af de store fordele ved et lavenergihus er, at huset er bygget så tæt, at det holder bedre på varmen. For dig betyder det, at du kan reducere din varmeregning, og samtidig er det godt for miljøet. Andre fordele ved et lavenergihus er bl.a., at du altid får et perfekt afstemt indeklima, da huset er bygget med et mekanisk ventilationsanlæg med kølefunktion.

Hvorfor bygge et lavenergihus?
Kort sagt skal du bygge et lavenergihus, fordi det kan betale sig. Du sparer penge på varmeregningen, fordi et lavenergihus er bygget, så det holder bedre på varmen, og det lavere energiforbrug er også godt for miljøet. Selvom du skal have lidt flere penge op af lommen, når du køber et lavenergihus, sammenlignet med et almindeligt hus, så sparer du penge på den lange bane, f.eks. både på energi og afgifter. Det er derfor en god investering at købe et lavenergihus.

Hvordan opvarmes et lavenergihus?
I et lavenergihus er der tænkt miljøvenligt hele vejen igennem byggeriet, og derfor opvarmes et lavenergihus også på miljørigtig vis. Et lavenergihus fra Klimahuse er opvarmet og ventileret af et ventilationsanlæg, og det bruger strøm fra de solceller, der følger med huset. Standard i alle Klimahuse er nemlig et solcelleanlæg. Over et år dækker anlægget en stor del af energiforbruget til din boligs drift – og selv, når vejret er gråt eller trist, producerer solcellerne stadig energi.

Hvad koster det at opvarme et lavenergihus?
Et lavenergihus fra Klimahuse er rigtig billigt at opvarme. Et hus på 191 m2 koster f.eks. under 4.000 kr. om året for varme og varmt brugsvand. Det betyder også, at du kan se frem til et meget lavt månedligt forbrug. Du kan nemlig opvarme et Klimahus, inkl. varmt brugsvand, for under 400 kr. om måneden.

Hvad koster det at bygge et lavenergihus?
Priserne varierer fra hus til hus efter størrelse, og hvor du ønsker at bygge. Det er dog generelt lidt dyrere at bygge et lavenergihus end et almindeligt hus. Investeringen i et lavenergihus tjener sig dog hjem igen, da du får en markant lavere energiregning, end du gør i huse, der ikke er lavenergihuse.

6 fordele ved at købe et Klimahus

Du betaler først ved indflytning, når du køber et miljøvenligt hus hos Klimahuse

Når du køber både byggegrund og hus af Klimahuse, er alle udgifter til byggevand, byggestrøm og håndtering af byggeaffald desuden betalt.

Lavenergihuse med energimærke A2020

Når du bygger hus med os, sørger vi for, at du får en tryg proces fra start til slut.

Du får:

Læs de andre fordele i vores brochure