Book møde

Bestil katalog

Isolering holder dit hus varmt

Udgivet d. 18. juni 2020
Isolering er en af de vigtigste faser, når vi bygger vores Klimahuse. Alle vores huse lever nemlig op til de nyeste energikrav, og her er isoleringen en afgørende faktor.

For at følge bygningsreglementet fra 2020 skal husene følge en række høje krav til isolering af boligen. Derudover skal husene være så tætte, at de kun må have et naturligt luftskifte på 0,5 l/s pr. m2 ved en trykprøvning med 50 pa. Det skal sikre, at mindst mulig luft og varme slipper ud fra huset.

Hvordan isolerer man?
Når man isolerer, tager man udgangspunkt i forskellige materialers evne til at lede varme. Metal er en rigtig god varmeleder, hvilket vil sige, at varmen nemt spreder sig gennem materialet.

Når man isolerer, ønsker man at beholde varmen inde i huset, så man får mest mulig glæde af den varme, der bliver produceret. Isoleringsmaterialet skal derfor være dårligt til at lede varmen, så den ikke spreder sig ud gennem bygningen og forsvinder ud i luften.

Mange isoleringsmaterialer er lette materialer med en masse helt små hulrum. Det er den stillestående luft i de små hulrum, der sikrer, at materialet leder varmen dårligt. Uanset, hvor godt man isolerer, vil en del af varmen stadig forsvinde ud gennem bygningen, men med den rette isolering mindskes dette tab betydeligt.

Hvorfor er isolering vigtigt?
Isoleringen sikrer, at dit hus bliver holdt varmt og tørt, uden at du skal bruge unødigt meget energi på at varme det op. På den måde holder du varmeforbruget på et minimum og gør en stor forskel for klimaet.

Faktisk er udgifterne til varme en af de største udgifter på energiregningen. Det kan altså i den grad betale sig at reducere varmeforbruget ved at isolere rigtigt. Det er en fordel for både klimaet og din egen økonomi.

Vi sørger altid for optimal isolering af ydervægge, tag, vinduer, terrændæk, døre og fundament for at begrænse varmetabet mest muligt.

Se vores katalog og bliv inspireret

Vil du gerne have inspiration til, hvordan dit nye, miljøvenlige drømmehus kan se ud? Så tag et kig i vores katalog. Du kan blandt andet blive klogere på vores hustyper, hvordan vi sammen med dig skaber et miljørigtigt alternativ samt se en masse billeder fra vores tidligere byggeprojekter. Og så får du selvfølgelig også mere viden om, hvem vi er.

Bestil vores katalog her og få en online udgave leveret direkte i din indbakke.