Book møde

Bestil katalog

Hvordan vælger du ydervægge til dit nye hus?

Udgivet d. 1. juni 2023

Når du bygger nyt hus, er en af de første ting, du skal tage stilling til, hvilke ydervægge huset skal have. Men hvordan vælger du de rette? Læs med her, hvor vi giver dig nogle gode råd.

Ydervægge har stor betydning for dit nye hus. Udover, at de er med til at forme husets udseende, sikrer de bl.a., at lyd, vind, kulde og fugt holdes ude, mens varmen holdes inde.

Forskellige typer af ydervægge

Helt generelt er en ydervæg den væg, som dækker over væggen, der er indvendigt i huset og ud til den udvendige facade. Ydervægge findes i tre forskellige typer: Lette ydervægge, tunge ydervægge og ydervægge, som består af blokke i hele væggens tykkelse, også kaldet monoblokke.

Lette ydervægge er vægge, som ofte bliver brugt til træhuse. Væggene kan have forskelligt udseende og f.eks. bestå af puds, brædder eller fibercementplader. Karakteristisk for tunge ydervægge er, at væggens bærende del er tung, og den kan bestå af f.eks. en muret væg eller en væg bestående af betonelementer. Fælles for både lette og tunge ydervægge er, at de er opdelt i lag, men det er ikke tilfældet ved ydervægge, der består af blokke i hele væggens tykkelse. Blokken sørger for isolering og er samtidig ydervæggens bærende del.

Har en arkitekt tegnet dit nye hus, er der typisk en idé om, hvordan ydervæggen skal se ud, og hvad det er mest fordelagtigt, at ydervæggen består af. Du kan dog med fordel også selv sætte dig lidt ind i de forskellige ydervægges funktioner, fordi du så i højere grad kan sparre med arkitekten om valg af væggen.

Fra udseende til isolering – dét bør du overveje

Når ydervæggen til dit nye hus skal vælges, er der flere ting, du kan overveje. Først og fremmest skal du tage stilling til, hvordan huset skal se ud. Her er det vigtigt, at ydervæggen passer til din hustype, så udtrykket bliver stilrent og sammenhængende. Væggens evne til at holde på varmen er også væsentlig. Ydervægge skal isoleres, da det er et krav i bygningsreglementet. Jo bedre væggen er isoleret, jo mere af varmen bliver i dit hus, og dermed kan du spare penge på energiregningen.

Mange huse bygges i dag med tunge vægge, og det er der mange gode grunde til. Tunge materialer bidrager bl.a. til at holde dit hus køligere på varme sommerdage, samtidig med at tunge ydervægge af f.eks. mursten er mere lydisolerende end tyndere vægge.

Byg nyt med Klimahuse

Hos Klimahuse ved vi, at ydervægge giver dit nye hus personlighed. Vi murer alle vores huse i teglsten, og vi har et stort udvalg af både sten og fuger. Du har derfor rig mulighed for at sætte dit eget præg på dit nye hus’ udseende, samtidig med at vi selvfølgelig rådgiver dig, så du får det bedste hus, der opfylder dine drømme og ønsker. Vil du vide mere om, hvordan det er at bygge nyt hus med Klimahuse, så er du altid velkommen til at kontakte os på salg@klimahuse.com og tlf. +45 42 12 33 22. Når du bygger nyt hus med os, får du det hele med i prisen. Det kalder vi All Inhusive. Læs mere om vores All Inhusive-koncept.

Se vores katalog og bliv inspireret

Vil du gerne have inspiration til, hvordan dit nye, miljøvenlige drømmehus kan se ud? Så tag et kig i vores katalog. Du kan blandt andet blive klogere på vores hustyper, hvordan vi sammen med dig skaber et miljørigtigt alternativ samt se en masse billeder fra vores tidligere byggeprojekter. Og så får du selvfølgelig også mere viden om, hvem vi er.

Bestil vores katalog her og få en online udgave leveret direkte i din indbakke.