Book møde

Bestil katalog

Hvor meget koster det at bygge et nyt hus?

Udgivet d. 1. april 2024

Det er tit det helt store spørgsmål, når man overvejer at bygge nyt. Desværre er der ikke noget ens svar, da ethvert klimahus er skræddersyet til den familie, der skal bo der. Det kan derfor virke uoverskueligt at navigere gennem de forskellige faser i byggeriet samt gennemskue, hvilke omkostninger der er forbundet hertil.

I denne artikel vil vi tage dig igennem vores byggeproces samt give indblik i nogle af omkostningerne ved at bygge et nyt klimahus.

Kom godt fra start

Når du beslutter dig for at bygge nyt med Klimahuse, er det første skridt en god dialog, hvor vi forsøger at komme tættere på dine drømme og behov, samt fastlægge en økonomisk ramme efter dit ønske. I denne fase tager vi også stilling til energi- og miljømæssige spørgsmål, så dit nye hjem opfylder den højeste ramme for lavenergihuse, bygningsklasse 2020.

Vælg den rigtige boligtype

Efter at have identificeret dine behov går vi i dybden med den indvendige og udvendige formgivning. Her bliver arkitekttegningerne tilpasset efter dine ønsker, og du får mulighed for at tilpasse rumfordelingen og udseendet – både inde og ude. Her kan du også holde øje med vores kampagner, hvor du får mulighed for at bygge én af vores kampagnehuse til en attraktiv kampagnepris.

Materialevalg

Når tegningerne er på plads, går vi videre til valg af indvendige og udvendige materialer, og her er det vigtigt at finde en god balance mellem kvalitetsmaterialer og en god pris. Indvendigt skal du beslutte, hvilke klinker, gulve, lofter, døre og vinduer du vil have, og udvendigt skal du vælge mursten, tagsten, mm. Vi står klar til at rådgive dig, så du finder den helt rigtige løsning, der passer til både din stil og dit budget.

Udtrykket: Inventar, belysning og sanitet

Køkken og badeværelser er afgørende rum i alle hjem. I denne fase skal du derfor tage beslutninger om inventar, hårde hvidevarer, sanitet og meget mere. Her er der igen mange valgmuligheder, og derfor er dette en post, hvor prisen hurtigt kan ændre sig. Her står vi også klar til at guide dig igennem valgmulighederne, så du finder de rigtige løsninger til en fornuftig pris.

Aftale er underskrevet og byggeprocessen starter

Når alle detaljer er på plads, og aftalen er underskrevet, går selve byggeprocessen i gang. Inden underskrift sikrer vi selvfølgelig, at du har det fulde overblik over udgifterne, så du ved præcist, hvad dit nye Klimahus koster. Byggeprocessen starter med, at fundamentet støbes, og så skal murer, elektriker og tømrer i gang med at bygge dit hjem op. Dette tager typisk 6-9 måneder, afhængigt af størrelsen på huset og andre faktorer.

Byggeriet er færdig og nøglerne overdrages

Når huset står færdig, laver vi en afleveringsforretning, hvor vi gennemgår byggeriet for fejl og mangler. Når det er overstået, overdrager vi nøglerne til dig, og først der betaler du for huset. Vi gennemgår derefter huset både ét år og fem år efter, du er flyttet ind, og udbedrer eventuelle fejl og mangler.

Ekstraløsninger uden ekstraregning

Når du bygger med Klimahuse kan du se frem til en masse ekstraløsninger uden ekstraregning eller skjulte gebyrer. Her får du f.eks. et 2kW solcelleanlæg med inverter samt varmepumpe og ventilationsanlæg med i prisen. Det kalder vi all-inhusive, og det kan du læse mere om her.

Se vores katalog og bliv inspireret

Vil du gerne have inspiration til, hvordan dit nye, miljøvenlige drømmehus kan se ud? Så tag et kig i vores katalog. Du kan blandt andet blive klogere på vores hustyper, hvordan vi sammen med dig skaber et miljørigtigt alternativ samt se en masse billeder fra vores tidligere byggeprojekter. Og så får du selvfølgelig også mere viden om, hvem vi er.

Bestil vores katalog her og få en online udgave leveret direkte i din indbakke.