Book møde

Bestil katalog

Hvor lang tid tager det at bygge et nyt hus?

Et af helt store spørgsmål, når drømmehuset skal bygges, er, hvor lang tid det tager at bygge det. Når beslutningen om at bygge nyt hus og de forskellige valg, der skal danne rammerne om drømmehuset er taget, vil man nemlig gerne have, at huset står færdigt så hurtigt som muligt. 

Når du bygger nyt hus med Klimahuse, tager det typisk 6-9 måneder, før dit hus står færdigt – det afhænger bl.a. af husets størrelse og type.

Vi fremskynder ikke byggeprocessen

For os er det vigtigt, at du får et helt tørt og sundt hus. Får huset ikke den fornødne tid til at tørre, kan det resultere i skimmel og svamp i konstruktionen. Den slags skader er både sundhedsskadelige og tidskrævende at komme til livs. Når vi bygger et nyt hus, er byggeprocessen derfor planlagt, så materialer og konstruktioner bliver holdt helt tørre under byggeriet. Konkret har vi afsat 4-6 uger til affugtning. I den periode står huset aflukket og opvarmet med anlæg og affugtningsslanger.

Det betyder også, at vi ikke fremskynder byggeprocessen, og at det kan tage længere tid at bygge nyt hus med os fremfor med andre byggefirmaer. Til gengæld er et klimahus altid helt tørt, og du er sikker på, at det kan holde i 100 år.

Få et overblik over byggeprocessen

Når dit nye hus skal bygges, hjælper vi dig med at sætte ord på dine behov og drømme, så du får det hus, der matcher dig og din familiesituation. For at hjælpe dig med at få taget alle de rigtige valg har vi lavet en procesbeskrivelse bestående af 6 trin, der skal føre dig trygt gennem byggeprocessen:

Valg af boligtype

Et af de første valg, der skal tages, er, hvilken boligtype dit nye hus skal være, og hvor stort huset skal være.

Tilretning af tegninger – inde og ude

Når boligtypen og størrelsen er valgt, går vi i gang med at tilrette tegningerne, så huset passer til dine ønsker. Måske skal der gøres plads til et walk-in closet, eller der skal laves en carport.

Materialevalg – indvendigt og udvendigt

Det er nu, der skal træffes valg om, hvilke materialer der skal bruges inde og ude. Indvendigt skal du f.eks. vælge lofttype, gulv og døre, mens der udvendigt bl.a. skal tages stilling til tagsten, mursten og belægningssten i indkørsel og på terrasse.

Valg af inventar, belysning og sanitet

Det er blevet tid til at vælge inventar til køkken og badeværelse. Der skal også tages stilling til hårde hvidevarer og sanitet samt valg af lyskilder, f.eks. indbyggede spots.

Underskrevet aftale – byggeprocessen starter

Når aftalen er underskrevet, begynder selve byggeriet – og så kan du se frem til, at dit hus står færdigt efter 6-9 måneder.

Byggeriet gennemgås, og nøglerne overdrages

Når huset står færdigt, bliver det gennemgået for eventuelle fejl og mangler, som bliver udbedret. Herefter får du nøglerne til huset, og det er også først nu, du skal betale. Et og fem år efter, at du er flyttet ind, gennemgår vi huset.

Skal vi bygge dit nye hus?

Hos Klimahuse står vi klar til at bygge dit nye hus. Når du bygger med os, får du et lavenergihus fyldt med kvalitetsløsninger. Rent faktisk får du kvalitetsløsninger for 300.000 kr. inkluderet i prisen. Du får bl.a.:

– Frit valg mellem luft til luft varmepumpe med komfortvarme under klinkerne eller luft til vand varmepumpe med gulvarme i hele huset.
– Frit valg mellem fladt tag, ensidig taghældning og saddeltag.
– Solcelleanlæg
– Og meget mere.

Se mere om, hvad du får med i prisen, når du køber et klimahus.

Kontakt os i dag og lad os tage en snak om, hvordan vi får realiseret dine husdrømme.