Book møde

Bestil katalog

Find den hustype, der passer dig

Udgivet d. 8. februar 2021

Vinkelhus, længehus, H-hus, bokshus, 2-planshus, små parceller, dobbelt- og rækkehus. Det kan være svært at vælge hustype, men bare rolig. Vi giver dig her nogle gode råd.


De forskellige hustyper har hver deres fordele. Når du skal beslutte, hvilken hustype dit nye hus skal være, skal du først og fremmest finde ud af dine behov. Hvor mange værelser skal der være? Skal huset være i et plan? Garage eller carport? Spørgsmålene er mange, men når du først har taget stilling til dine behov nu og i fremtiden, er det lettere at finde den hustype, der bedst matcher dine boligdrømme.

Hos Klimahuse har vi 7 boligtyper
Ud fra vores mange års erfaring med at udvikle og opføre miljø- og energivenlige villaer og rækkehuse har vores arkitekter tegnet 7 forskellige hustyper. Lad dig inspirere af boligtyperne – i fællesskab kan vi tilrette tegningerne og skabe lige præcis det hus, som du drømmer om.

Vinkelhus
En af de helt store fordele ved et vinkelhus er, at du får et stort hjørne, som du kan udnytte til en dejlig terrasse. Det er samtidig oplagt at lave en direkte udgang til terrassen og haven, hvilket giver dig en unik sammenhæng mellem inde og ude.

Omdrejningspunktet i et vinkelhus er køkken/alrummet, og du kan f.eks. lave en separat voksenafdeling med eget bad og måske et walk-in closet.

Et vinkelhus kan placeres på de fleste byggegrunde, og du kan med fordel placere det efter verdenshjørnerne, så du får maksimalt ud af solens stråler.

Se mere om vinkelhuse

Længehus
Med et længehus får du en plantegning, hvor alle kvadratmetre er udnyttet til fulde. Et længehus er let at indrette, som du ønsker, f.eks. med et stort køkken/alrum og dejlige rum.

Et længehus kan placeres på de fleste byggegrunde, men er din grund lang og smal, er det særligt oplagt at bygge et længehus.

H-hus
Med et H-hus får du, som navnet antyder, et hus, der er formet som et H. Huset er især et godt valg til børnefamilier, som gerne vil have en særskilt børne- og forældreafdeling, der i midten forbindes af et dejligt køkken/alrum.

På grund af husets form er der flere muligheder for at lave lækre hyggekroge og terrasser rundt om huset.

Se mere om H-huse

Bokshus
Et bokshus er et kvadratisk hus med stilrene linjer og et enkelt udtryk. Husets firkantede rum er lette at indrette, og du får et regulært og meget stort køkken/alrum, der hænger direkte sammen med en dejlig og lys stue.

Husets kvadratiske form gør det let at placere på de fleste grunde, og du kan med fordel vende det, så du får mest ud af læ, sol og udsigt. Du har samtidig gode muligheder for at anlægge en personlig have med skønne terrasser.

Se mere om bokshuse

Dobbelt- og rækkehuse
Dobbelt- og rækkehuse er velegnede til de fleste par, og de er nemme at indrette efter behov. Husene er selvfølgelig bygget, så du får mest muligt ud af alle kvadratmetre, bl.a. med et dejligt køkken/alrum og værelser, der typisk ligger sammen med bryggers og entré.

Se mere om dobbelt- og rækkehuse

2-planshus
Med et 2-planshus får du flere kvadratmetre, hvilket f.eks. er fordelagtigt, hvis du ønsker at bygge på en lille grund. Ønsker du at bygge i et naturskønt område, får du med et 2-planshus en ekstra god udsigt fra første salen, og da huset ofte fylder mindre på grunden end andre hustyper, kan du også få en større have. Det er samtidig oplagt at udnytte de to etager til at skabe flotte lysindfald med store vinduespartier.

Se mere om 2-planshuse

Små parceller
Små parceller er en mindre udgave af de velkendte parcelhuse, og de er ideelle til små familier og par. Husene er typisk indrettet, så værelserne befinder sig sammen med bryggers og entré, og der er en dejlig stue i forlængelse af køkken/alrum

Se mere om små parceller

Byg et klimavenligt hus med os
Når du bygger hus med os, får du et klimavenligt hus med kvalitetsløsninger for 300.000 kr. inkluderet i prisen og som en ekstra bonus er husprisen den samme lige meget, hvilken tagløsning du vælger. Alle vores forskellige hustyper er tænkt som inspiration, så kontakt os allerede i dag og hør, hvordan vi kan få dine boligdrømme til at gå i opfyldelse.

Se vores katalog og bliv inspireret

Vil du gerne have inspiration til, hvordan dit nye, miljøvenlige drømmehus kan se ud? Så tag et kig i vores katalog. Du kan blandt andet blive klogere på vores hustyper, hvordan vi sammen med dig skaber et miljørigtigt alternativ samt se en masse billeder fra vores tidligere byggeprojekter. Og så får du selvfølgelig også mere viden om, hvem vi er.

Bestil vores katalog her og få en online udgave leveret direkte i din indbakke.