Book møde

Bestil katalog

Få mest mulig glæde af solens stråler

Udgivet d. 28. april 2020
Hos Klimahuse er vi vilde med solen og alle dens egenskaber. Derfor bygger vi alle vores huse med et solcelleanlæg, der omdanner solens stråler til energi, som dig og din familie kan udnytte. Men solens stråler har også afgørende betydning for din families velvære og oplevelsen af at være i jeres hjem. Det rette lysindfald kan nemlig gøre rummene mere indbydende og styrke indeklimaet og jeres sundhed. Derfor er det vigtigt at overveje, hvordan I får mest mulig glæde af lysindfaldet i jeres nye hjem. Her kommer vi med en lille guide til, hvad du bør tænke over for at skabe det rette lysindfald.

1. Verdenshjørnerne
Du ved nok allerede, at solen står op i øst, bevæger sig mod syd og går ned i vest. Denne viden er vigtig at tage med i overvejelserne, når du skal placere dit hus på grunden og finde ud af, hvor vinduerne skal sidde. Vinduer placeret mod syd vil give direkte sollys det meste af dagen, mens rum med vinduer, der vender mod nord, ikke vil få tilført direkte sollys.

Hvis du har muligheden for at indrette et rum med vinduer rettet mod flere verdenshjørner, kan det give en god dynamik i løbet af dagen, og du vil kunne mærke, hvordan solen flytter sig hen over himlen og skaber et varieret lysindfald.

2. Højt eller lavt
Vinduer kan have mange størrelser og former, hvilket har stor betydning for lysindfaldet i boligen. Store vinduer vil selvfølgelig sende mere naturligt lys ind i rummet end små vinduer.

Derudover spiller højden en stor rolle. Høje vinduer eller vinduer, der er placeret højt på væggen, lukker lys langt ind i rummet, så du får en jævn lysfordeling, mens lave vinduer vil centrere lysindfaldet i området omkring vinduet og skabe større kontraster mellem lys og skygge i rummet.

Det er heller ikke ligegyldigt, hvilke rammer du vælger til dine vinduer. Smalle rammer og karme vil give mere plads til dagslyset end brede rammer, der fylder meget i vinduet.

3. Overvej hvert rums funktion
Det er selvfølgelig ikke muligt at få lige meget naturligt lys ind i alle rum. Derfor er det en god idé at tænke over, hvilke rum du befinder dig mest i, og hvor i dit hjem lysindfaldet har størst betydning. På den måde kan du placere rummene rigtigt i forhold til lyset. Måske du ikke behøver det samme lysindfald på badeværelset, som du gør i stuen eller køkkenet, hvor du opholder dig meget?

Se vores katalog og bliv inspireret

Vil du gerne have inspiration til, hvordan dit nye, miljøvenlige drømmehus kan se ud? Så tag et kig i vores katalog. Du kan blandt andet blive klogere på vores hustyper, hvordan vi sammen med dig skaber et miljørigtigt alternativ samt se en masse billeder fra vores tidligere byggeprojekter. Og så får du selvfølgelig også mere viden om, hvem vi er.

Bestil vores katalog her og få en online udgave leveret direkte i din indbakke.