Book møde

Bestil katalog

Et nyt hus med effektiv isolering

Udgivet d. 1. februar 2024

Isolering er et afgørende element i at skabe et energieffektivt hjem. Når du bygger et klimahus, sørger vi for, at dit nye hjem isoleres efter de nyeste energikrav. I denne artikel kan du blive klogere på forskellige isoleringsmuligheder samt gode råd til, hvordan du som ny husejer kan optimere isoleringen af dit nybyggede hus.

Effektive isolationsmaterialer

Avancerede isolationsmaterialer som celluloseisolering, mineraluld og polyurethanskum er materialer, der har en høj termisk modstand, som betyder, at de mere effektivt kan holde varmen inde og samtidig skabe et behageligt indeklima året rundt. Alle klimahuse isoleres efter de strengeste krav i BR18, og vi sørger derfor for at holde på varmen. Desuden benytter vi, hvor det er muligt, altid papirisolering, der er en mere bæredygtig løsning.

Lav u-værdi

U-værdien bruges til at måle varmetabet gennem husets klimaskærm. I Klimahuse bygger vi derfor altid med VELFAC 3-lags lavenergivinduer og -døre, der er lavet med smalle rammer, hvilket, udover at have en meget lav u-værdi, gør andelen af glas og dermed lysindfald større. Lavenergivinduer og -døre sikrer sammen med isolering i terrændæk, vægge og lofter en god isolering. Hos Klimahuse laver vi altid en fuld energiberegning af huset inden opstart af byggeriet, således vi kan sikre, at energirammen er overholdt, og eventuelle justeringer i isoleringsklasse kan foretages inden opstart. Husene overholder altid som minimumskravene i BR18 – lavenergibyggeri.

Lufttæthed

Tætte bygningsforhold er afgørende for at undgå uønsket varmetab. Her er materialevalget igen vigtigt, da lufttætheden opnås ved at anvende lufttætte materialer og samlinger samt tilslutninger mellem materialer, bygningsdele og installationer – uden at gå på kompromis med indeklimaet. Hos Klimahuse bliver alle huse ’blower door’ testet, der sikrer, at dit nye hus ikke er utæt. Her bliver resultatet udregnet af gennemsnittet af mindst 10 forskellige prøver.

Hvad kan du selv gøre?

Som husejer er der flere måder, hvor man kan kontrollere og optimere isoleringen af sit hjem. Her er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere lufttætheden af dit hjem. Tjek derfor løbende om vinduer, døre og andre åbninger er blevet utætte, da selv de mindre sprækker kan gøre en markant forskel.

Derudover er det en god idé at overvåge husstandens varmeforbrug, så du undgår unødig opvarmning. Dertil er det en stor fordel at implementere et solcelleanlæg, da det kan reducere din afhængighed af energinettet – det fører både til et lavere energiforbrug samt reducerer din elregning. Derfor er et 2kW solcelleanlæg inkl. inverter altid inkluderet i prisen, når du bygger med Klimahuse.

Isolering er afgørende for at skabe en varm og energieffektiv bolig med et godt indeklima. I Klimahuse er vi dedikerede til at bygge energioptimerede hjem, der er i overensstemmelse med de nyeste energikrav og med de nyeste isoleringsteknologier – og med mindst mulig belastning for klimaet.

Se vores katalog og bliv inspireret

Vil du gerne have inspiration til, hvordan dit nye, miljøvenlige drømmehus kan se ud? Så tag et kig i vores katalog. Du kan blandt andet blive klogere på vores hustyper, hvordan vi sammen med dig skaber et miljørigtigt alternativ samt se en masse billeder fra vores tidligere byggeprojekter. Og så får du selvfølgelig også mere viden om, hvem vi er.

Bestil vores katalog her og få en online udgave leveret direkte i din indbakke.