Book møde

Bestil katalog

5 ting du måske ikke vidste om solceller

Udgivet d. 25. november 2019

En vigtig faktor i bestræbelserne på at få et selvforsynende hus er at huset opføres med et solcelleanlæg. Alle vores Klimahuse er el-opvarmede og opføres derfor altid med solceller på taget. Med et solcelleanlæg investerer du i fremtiden, samtidig med at du sparer penge og skåner miljøet.

 

Hvis vi beregner solcellekapaciteten pr. indbygger i Danmark, har vi, ifølge Europa-Kommissionens PV statusrapport, et af de laveste i Europa. En årsag til dette kan være, at de færreste danskere er klar over, hvor meget strøm et solcelleanlæg rent faktisk kan skaffe til boligen.

I dette indlæg giver vi dig 5 solcelle-facts, som du måske ikke var klar over.

1. Solskinstimer i Danmark
Vi behøver hverken 30 grader eller skyfri himmel for at få gavn af et solcelleanlæg. Selvom Danmark har et tempereret klima, har vi over 1800 solskinstimer om året, og de venter bare på at blive udnyttet.

2. Danmark vs. Sahara
Det vil nok overraske de fleste, at to solceller i Danmark producerer lige så meget strøm, som én solcelle gør i Sahara.

3. Selvkørende
Hvis vi dækkede halvdelen af Fyn med solceller, ville der blive produceret nok strøm til at holde Danmark kørende året rundt.

4. Økonomisk investering
Et solcelleanlæg er ikke kun den miljørigtige løsning. Du har faktisk mulighed for at tjene penge på dit solcelleanlæg. Det skyldes, at du ofte kan halvere din elregning, når du investerer i et solcelleanlæg.

5. Uudnyttet potentiale
Vidste du, at jorden hvert år modtager 120.000 terawatt i solstråler. Det er 20.000 gange mere end hele verdens samlede energiforbrug.

Skal dit kommende hus være selvforsynende med energi fra husets solceller?
Alle vores Klimahuse lever som minimum op til kravene i bygningsklasse 2020. Så hvis du drømmer om et miljøvenligt og selvforsynende hus i fremtiden, så står vi klar til at hjælpe dig. Se mere om, hvad du får med i prisen i et Klimahus.

Solcelleanlægget dimensioneres, så det dækker driften af bygningen. Det betyder, at du kun får en el- og en vandregning, når du bor i et Klimahus, og eftersom solcellerne dækker driften af boligen, betaler du kun for den strøm, du bruger på madlavning, tøjvask, vinkøleskab, tv og lignende. Herudover er der altid mulighed for at søge reduktion af elregningen på forbrug over 4000 kWh.

Har du spørgsmål til vores solcelleanlæg, materialevalg eller noget helt tredje er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. +45 42 12 33 22

Se vores katalog og bliv inspireret

Vil du gerne have inspiration til, hvordan dit nye, miljøvenlige drømmehus kan se ud? Så tag et kig i vores katalog. Du kan blandt andet blive klogere på vores hustyper, hvordan vi sammen med dig skaber et miljørigtigt alternativ samt se en masse billeder fra vores tidligere byggeprojekter. Og så får du selvfølgelig også mere viden om, hvem vi er.

Bestil vores katalog her og få en online udgave leveret direkte i din indbakke.